Hoe draag je een afslankgordel na de bevalling?

april 11, 2022 6 minuten gelezen

How to wear a slimming belt after giving birth ?

Een van de meest voorkomende vragen van vrouwen na de bevalling is of ze hun gebruikelijke lingerie nog kunnen aantrekken. Het is inderdaad vastgesteld dat de periode na de zwangerschap enkele kleine veranderingen in de vrouwelijke buik onthult. Tussen cellulitis en huid die opgezwollen raakt, is het heel gemakkelijk om jezelf te vinden met een lelijke buik. Gelukkig is het dankzij body shaping mogelijk om je lichaam af te slanken . Het dragen van een gordel impliceert echter respect voor een bepaalde manier van gebruik. Ontdek via deze gids de verschillende procedures om een ​​gordel om te doen na een zwangerschap.

GIRDLE NA EEN ZWANGERSCHAP: ALGEMENE INSTRUCTIES OM HET TE DRAGEN

Het gebruik van een afslankgordel is geen spelletje. Als het normaal is om te investeren in de aanschaf van een afslankcorset om de buikspieren beter te ondersteunen, is dit bij een gordel niet het geval. Als je echt een gordel wilt dragen na de bevalling, is het ten zeerste aan te raden om medisch advies in te winnen. Handig is dat u een afspraak kunt maken met een verloskundige of uw huisarts. Deze laatste zal een post-partum follow-up uitvoeren om de haalbaarheid van dit experiment te bestuderen.

In sommige gevallen kan de arts weigeren om u de buikband te laten dragen vanwege de kwetsbaarheid van de celweefsels. Als u bijvoorbeeld een keizersnede heeft gehad tijdens de bevalling, kan het gebruik van een gordel riskant zijn, maar niet onmogelijk.

Nadat u een bevestiging van uw arts heeft gekregen, kunt u nu uw gordel kiezen. Voor het dragen van de gordel is het bijzonder aan te raden om voorzichtig een crème tegen striae op de hele buik aan te brengen. Overweeg daarna om massages te proberen die door een fysiotherapeut worden toegepast om de buikspieren te ontspannen die onder enige druk hebben gestaan.

Aarzel ook niet om er vanaf te komen als u zich ongemakkelijk voelt. Sommige specialisten zijn zelfs van mening dat het niet nodig is om de post-zwangerschapsgordel 24 uur per dag te dragen. Het kan onaangenaam worden, vooral als u zich in een zittende positie bevindt. Kortom, het is belangrijk om in je eigen tempo te gaan zonder je lichaam te belasten.

HOE DRAAG JE EEN GIRDLE NA 6 WEKEN BEVALLING?


De eerste paar dagen na de bevalling zijn over het algemeen delicaat. Tussen 0 en 6 weken na de bevalling is de moeder nog niet helemaal hersteld en is haar buik nog broos. Het is dan duidelijk dat haar herstel en comfort voorrang moeten krijgen op haar verlangen om weer een slanke taille terug te krijgen.

Hiervoor zal ze aandacht moeten besteden aan de gekozen omhulling . Deze laatste moet licht en verstelbaar zijn om de compressie beter te ondersteunen.

In feite moet u het eerste gebruik van de afslankriem op een zachte manier starten om nieuwe wonden te voorkomen. Het is ook belangrijk om het accessoire goed af te stellen, zodat het niet wegglijdt of vervormt. Daarnaast is het cruciaal om tijdens het dragen constant je ademhaling te controleren. Als u gedwongen wordt een beetje te ademen terwijl u de gordel draagt, aarzel dan niet om hem te verwijderen om hem opnieuw af te stellen.

Hier is het doel om een ​​gordel te hebben die niet alleen je buik beschermt, maar ook je comfort gedurende de dag vergemakkelijkt. Als je geen gordel wilt gebruiken, lees dan ons artikel: Verberg je buik zonder gordel.

Daartoe zouden nieuwe moeders niet geïnteresseerd moeten zijn om voor altijd een afslankgordel te gebruiken. Meer precies, het wordt aanbevolen om de buikriem tussen 3 en 8 uur per dag en 5 dagen op 7 te dragen. Dit is echter een aanpasbare regel. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een korte duur van een uur en met de tijd vorderen. En aangezien de gordel uw kleding niet kan vervangen, kunt u losse kleding dragen om de aanwezigheid van de gordel niet te voelen.

Denk er daarnaast aan om je gordel om te doen als je boodschappen wilt doen of huishoudelijk werk wilt doen. Door deze manier van werken kan je lichaam beter wennen aan deze nieuwe ervaring.

HOE DRAAG JE EEN GIRDLE NA 12 MAANDEN BEVALLING?


Tussen 6 weken en 12 maanden na de bevalling heeft een vrouw de neiging om enkele tekenen van interne genezing te ervaren. Daardoor kan ze bepaalde dagelijkse routines, zoals lichaamsbeweging, hervatten zonder bang te hoeven zijn voor haar gezondheid.

Op dit moment zijn er verschillende modellen gordels voor u beschikbaar, maar het meest effectief is de afslankgordel voor sportscholen. In feite is het een model dat speciaal is ontworpen om de thermische activiteit van uw lichaam tijdens sportsessies te verhogen. Tussen cardio, wandelen en wat spieractiviteiten door, zul je zeker meer warmte en zweet creëren die je nodig hebt om je buik te verstevigen.

Aarzel daarentegen niet om het huis uit te gaan om boodschappen te doen of vrienden te bezoeken. Dit is ook een slimme manier om je maag te trainen zonder extra inspanning.

Tegelijkertijd wordt aanbevolen om de configuratie van de buikriem te herzien. Na 12 maanden kan het compressieniveau verder worden aangescherpt zodat de aanwezigheid van de gordel meer opvalt. In het begin is het een uitstekend idee om hulp te vragen om de band op de rug goed vast te binden.

Ook kun je je pak verstevigen met buikverkleinende kleding zoals een legging.

Zorg er echter voor dat u tijdens het experiment naar uw lichaam luistert. Het doel is niet om jezelf pijn te doen. Integendeel, de buikriem is ontworpen om uw buik zachtjes vast te houden en uw kern te ondersteunen. Probeer hem dus niet te strak aan te trekken om geen ongemak te veroorzaken voor uw bekkenbodem.

HOE DRAAG JE EEN GIRDLE NA 3 MAANDEN KINDEREN?

Drie maanden na de bevalling dromen de meeste vrouwen ervan om op welke manier dan ook hun wespentaille terug te krijgen. Hierbij moet worden opgemerkt dat de manier van dragen van de gordel iets anders is dan de voorgaande periodes. Hoewel sommige spieren misschien zwak lijken, kunt u uw heupgordel nu lang dragen.

Over het algemeen is 8 uur voldoende om de effecten van de band gedurende de dag te voelen. Het wordt een trouwe metgezel die je overal mee naartoe moet nemen. Bovendien moet het compressieniveau evolueren. Met andere woorden, draai de kliksluiting zo strak mogelijk om je houding rechtop te houden.

Natuurlijk moet uw riem zeer comfortabel blijven om uw vermogen om taken uit te voeren of te ademen niet te belemmeren. Het is ook het beste om de gordel direct op uw blote huid te plaatsen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is zeer effectief om het naar de badkamer gaan gemakkelijker te maken.

Onthoud tegelijkertijd dat de therapeutische voordelen van de gordel niet voldoende zijn om buik te verliezen . Het is ook noodzakelijk om de voorkeur te geven aan een gezond dieet of een afslankdieet om het nut van de buikgordel te begeleiden. Vermijd trouwens maaltijden die niet steviger kunnen zijn. Dit spreekt voor zich, want het eten van een grote maaltijd kan buikpijn veroorzaken of ervoor zorgen dat uw maag onder de singel stuitert. Vergeet ten slotte niet dat fysieke activiteit de beste resultaten oplevert.


WELK MODEL KIEZEN?


Nu je alle informatie hebt over het gebruik van de afslankgordel, is het belangrijk om te kijken naar het type model dat bij je past. Ten eerste, vermijd koste wat het kost te investeren in een gordel met een grotere maat of een te kleine gordel. Het beste model is in wezen het model dat zich kan aanpassen aan uw morfologie en uw behoeften. Hiervoor is er een breed scala aan modellen op de markt, zoals:

  • Gordels in korsetstijl : meestal met baleinen of met een drukknoopsluiting, ze kunnen worden aangepast aan uw wensen. Dit is een van de modellen die de nodige ondersteuning biedt voor herstel na de bevalling.
  • De ritssluiting : zoals de naam aangeeft, heeft dit model een ritssluiting aan de zijkant of voorkant. Meer specifiek is het een ritssluiting die je gemakkelijk kunt manipuleren om je buikband goed aan te spannen.
  • De wikkelgordel : bijzonder complex, hij wordt aan de achterkant vastgemaakt en wordt gekenmerkt door een omhulsel aan de voorkant dat je om een ​​middelste deel kunt wikkelen.
  • De gordel in pull-upstijl : zeer praktisch, gepresenteerd als lingerie die u onder een hoge taille kunt aantrekken. Het wordt echter niet aanbevolen voor vrouwen die via een keizersnede zijn bevallen.

Hier is een niet-uitputtende lijst van de beste modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Als u echter op zoek bent naar een referentie, biedt de online winkel Body Shaper u een unieke keuze. Het is de post-zwangerschapsgordel die wordt geleverd met 3 riemen in 1 set.

Het voldoet aan alle criteria en houdt je de hele postpartumperiode gezelschap. Dit model is inderdaad gemaakt van een zachte stof die voorkomt dat de buikband oprolt wanneer u zit of beweegt. Zeer veelzijdig, verstelbaar en vooral comfortabel, het is het beste cadeau voor een oppas. Ten slotte biedt de winkel het u aan met een kwaliteitsprijs onder verschillende taillematen . Aarzel niet langer en draag de beste gordel om je lijn in een recordtijd te vinden.


laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


Ook in Lichaamsvorm

Magic Tool For Postpartum Healing
The Magic of Recovery Waist Belts

mei 31, 2023 2 minuten gelezen

When should you wear a waist belt after giving birth ?
Wanneer draag je een heupgordel na de bevalling?

april 19, 2022 4 minuten gelezen

Waist cincher: is it really invisible?
Waist cincher: is het echt onzichtbaar?

april 14, 2022 5 minuten gelezen