ZWANGERSCHAPSGIRDLE: LET OP!

april 13, 2022 4 minuten gelezen

PREGNANCY GIRDLE: BEWARE!

Veel vrouwen willen tijdens de zwangerschap een perfect figuur behouden. Deze trend begon in 2011 met de introductie van de zwangerschapsgordel . Het is echter niet zonder gevaar en daar moet je je van bewust zijn.

Volgens sommige artsen kan het dragen van een zwangerschapsgordel slecht zijn voor de komst van je kindje, maar ook voor jezelf. Maar wat is er echt aan de hand? Is het echt gevaarlijk om een ​​gordel te dragen voor de komst van je baby? Zoom in op een controversieel onderwerp!

Als experts op het gebied van waist cinchers leggen we alles haarfijn uit.

Het dragen van een gordel tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor de gezondheid van uw kind. Dit komt omdat de compressie de vrije doorstroming van uw bloed verhindert, waardoor uw baby de zuurstof zou kunnen missen die hij nodig heeft voor een goede ontwikkeling.

Na het lezen van dit belangrijke artikel, is dit wat u zult leren:

  • Waarom is de zwangerschapsgordel gevaarlijk?
  • Hoe kun je je figuur behouden als je zwanger bent?
  • Moet je een post-zwangerschapsgordel dragen?

Klaar om alles te weten te komen over een woedend debat? Laten we gaan!


DRAGEN VAN EEN ZWEETRIEM TIJDENS ZWANGERSCHAP: WEES VOORZICHTIG!

Ja, de gordel maakt je rondingen glad , maakt je buik smaller en geeft je zelfs een wespentaille . Tijdens de zwangerschap verandert uw lichaam echter en dit is onvermijdelijk omdat het noodzakelijk is voor een goede ontwikkeling van uw kind. Dat weet jij als aanstaande moeder ongetwijfeld beter dan wie dan ook...

femme enceinte gros ventre

Dus stel jezelf eerst deze vraag: moet deze verandering negatief zijn? Of is het een natuurlijk onderdeel van het leven dat geaccepteerd moet worden?

Helaas wil de samenleving in de tijd waarin we leven ons laten geloven dat we onder alle omstandigheden perfect moeten zijn. Dit is niet waar. Afhankelijk van uw basismorfologie zult u tijdens uw zwangerschap meer of minder aankomen en dit is normaal. Je kunt dit beperken door natuurlijke trucjes te gebruiken, maar nooit door een zwangerschapsgordel te dragen.

De heupgordel is handig om weer zelfvertrouwen te krijgen en snel af te vallen, maar is niet geschikt voor een zwangere vrouw. Het moet worden gebruikt wanneer het overgewicht bijvoorbeeld te wijten is aan een slecht dieet en u uw rondingen niet kunt terugkrijgen.

Laten we nu tot de kern van de zaak komen. Waarom het dragen van een zwangerschapsgordel gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van je baby en die van jou?

Volgens Dr. Elisabeth Duff mag je de bloedstroom nooit beperken als je zwanger bent. Om welk deel van het lichaam het ook gaat, het bloed moet vrij kunnen stromen, want je baby heeft zuurstof hard nodig. Zuurstof wordt geleverd door de natuurlijke toename van het bloedvolume als je zwanger bent.

Daarom kan het uitoefenen van compressie op de buik tijdens de zwangerschap de bloedstroom beperken en uw baby de broodnodige zuurstof ontnemen.

circulatie sanguine enfant

U moet weten dat het dragen van een gordel tijdens uw zwangerschap uw buikspieren kan dragen. Het probleem ontstaat dan wanneer u het verwijdert. Je spieren zullen niet sterk genoeg zijn, omdat ze niet "voorbereid" zijn en je het risico loopt op blessures.

Het is heel belangrijk om met al deze dingen rekening te houden, het is een gezondheidskwestie. Vooral omdat het heel goed mogelijk is om na de bevalling snel af te vallen .

IS EEN GIRDLE NA DE ZWANGERSCHAP EEN GOED IDEE?

Hoe zit het met het dragen van een gordel na de bevalling? Dit is een idee dat logisch is! Er is geen risico dat u uzelf of uw baby verwondt. Desalniettemin moet u 3 tot 6 maanden wachten voordat u uw post-zwangerschapsgordel draagt. Dit is de tijd die je lichaam nodig heeft om op natuurlijke wijze te herstellen van het trauma dat het tijdens de bevalling heeft opgelopen.

femme enceinte ventre rond

In welke situatie kan de post-zwangerschapsgordel nuttig zijn na een zwangerschap? Het zal interessant en effectief zijn als je vetmassa in de buikstreek hebt behouden. Ten eerste kunt u met de heupgordel het opgehoopte vet verbergen. Ten tweede zal het regelmatig dragen ervan helpen om het overtollige vet te verbranden .

Voor nog meer effectiviteit zouden een uitgebalanceerd dieet en wat oefeningen na de zwangerschap een echte bonus zijn om een ​​platte buik te krijgen. Het is mogelijk om uw figuur in slechts een paar weken af ​​te slanken als u volhardend bent.


BLIJF IN VORM TIJDENS DE ZWANGERSCHAP!

Hier zijn een paar natuurlijke tips om je rondingen mooi te houden tijdens je zwangerschap.

Eet eerst gezond, voor je figuur en vooral zodat je baby op de dag van geboorte in uitstekende gezondheid verkeert. Om dit te doen, kun je van alles een beetje eten, maar vermijd kant-en-klaarmaaltijden. Kies groenten en fruit en recepten voor afslanken die speciaal zijn ontwikkeld voor zwangere vrouwen.

Vermijd ook alle soorten dranken, waarvan de meeste vol suiker zitten. Het beste drankje? Water! En dat is maar goed ook, want een zwangere vrouw moet veel water drinken. Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan water aanzienlijk toe.

Vergeet niet striaecrème te gebruiken. Als je het regelmatig aanbrengt, zou je geen vlekken op je mooie buik moeten hebben.

Het team van Body Shaper wenst je het allerbeste voor de mooiste dag van je leven, en voor je pasgeboren baby, die nu elk moment zou kunnen arriveren!


laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


Ook in Lichaamsvorm

Magic Tool For Postpartum Healing
The Magic of Recovery Waist Belts

mei 31, 2023 2 minuten gelezen

When should you wear a waist belt after giving birth ?
Wanneer draag je een heupgordel na de bevalling?

april 19, 2022 4 minuten gelezen

Waist cincher: is it really invisible?
Waist cincher: is het echt onzichtbaar?

april 14, 2022 5 minuten gelezen